Programari per l'ordinador

Des del següent enllaç a la pàgina de "Softcatalà" podràs descarregar-te tot tipus de programari lliure i amb català per al teu ordinador, mòbil o tauleta, i que et pugui resultar útil i necessari a l'hora d'aprendre o treballar:
No obstant, aquí et deixem una llista amb el programari lliure més utilitzat pels usuaris per poder descarregar-te:

----------------------------------------

OpenOffice.org

L'OpenOffice.org és un paquet ofimàtic de programari lliure (sota la llicència LGPL) d'Oracle. Inclou un processador de textos (Writer) compatible amb el Microsoft Word, un gestor de fulls de càlcul (Calc) compatible amb el Microsoft Excel, un editor de presentacions (Impress) compatible amb el Microsoft PowerPoint, un editor de bases de dades (Base) que pot importar bases de dades del Microsoft Access, un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw) i un editor de fórmules matemàtiques (Math).Descarregar

----------------------------------------
Mozilla Firefox

El Mozilla Firefox és un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu de Mozilla és desenvolupar un navegador més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.Descarregar

----------------------------------------
GIMP


GIMP és un programa de GNU per al tractament d'imatges (GNU Image Manipulation Program), creat per voluntaris i distribuït sota la llicència GPL. Està construït amb les llibreries GTK les quals es van crear pensant en aquest programa. La primera versió es va desenvolupar en sistemes Unix i va ser pensada especialment per GNU/Linux. No obstant això, actualment n'existeixen versions totalment funcionals per Windows i Mac OS X.
La biblioteca de controls gràfics GTK desenvolupada per a GIMP va ser l'origen de tot un entorn de finestres: Gnome.


Descarregar

----------------------------------------
Adobe Flash

Adobe Flash Player és una aplicació en forma de reproductor multimèdia creat inicialment per Macromedia i actualment distribuït per Adobe Systems. Permet reproduir arxius SWF que poden ser creats amb l'eina d'autoria Adobe Flash, amb Adobe Flex o amb altres eines d'Adobe i de tercers. Aquests arxius es reprodueixen en un entorn determinat (a un sistema operatiu té el format d'aplicació del sistema, mentre que si l'entorn és un navegador, el seu format és el d'un Plug-in o objecte ActiveX).També és utilitzat per a millorar la qualitat de vídeo sobretot d'internet; cada nova versió que ix d'aquest producte fa que la càrrega de vídeo siga mes òptima i mes ràpida els efectes en el vídeo seran millors, vídeo mes nítids amb disminució en el pixelat (quadrats grans en el vídeo).


Descarregar

----------------------------------------